14:15

Fröjdens FK

Referat: Tynnered FC - Fröjdens FK

I söndags var det äntligen matchdags igen. Denna gången var det Tynnered som stod på schemat, ett Tynnered som gått bra i serien och som vi hade revansch att utkräva på.

Efter ca 2 h transportering med Göteborgs kollektivtrafik så var man på plats. Det var ett halvknackigt gäng Fröjdens gubbar som anlände till Åkeredsvallen. Några bakfulla, några halvskadade men vi fick i alla fall ihop följande startelva:

Rickard
Albin-Viken-Putte-Niclas
Mattsson-Calle
Sunken-Filip-Mange
Naser

Bänk: Christoffer, Tobias, Povel

Alltså 2 st debutanter till matchen, Filip”Flat” Andersson & Christoffer Andersson.

Med 16 grader i luften och växlande molnighet blåstes matchen igång. Det var Fröjdens som tog kommandot och Sunken(?) löste en frispark på högerkanten från ca 40 meter. Niclas stegar fram och slår en inåtböjd bananskruv som får en riktigt fin böj och Filip slänger upp huvudet i precis rätt tajming. Bollen går in i främre gaveln och succén var ett faktum. Mål i debuten efter ca 1 minut och första touchen i matchen.

Fröjdens fortsatte att lira på och får även in mål nummer 2 som görs av Mange(?). Undertecknad har svårt att minnas men det var riktigt snyggt.

Strax därefter slår Tynnered en svepande boll över vår backlinje som hamnar på fötterna hos Ex Allsvenske Ali Khan. Han nyper till på volley och sätter den otagbart för Rickard i bortre krysset. Alltså reducerat till
2-1.

Men matchen fortsatte med samma svängande Hawaii-fotboll och Fröjdens sätter dit 3-1. Detta efter snyggt lir och ett par tunnlar innan Sunken(?) får nypa dit bollen på halvvolley.

Efter detta så påbörjades de mest dramatiska minuterna i min fotbollskarriär och publiken hade definitivt fått valuta för pengarna under denna sekvens av matchen om det hade funnits några på plats.

Det hela började med att Rickard stoppar ett friläge och blir nedsprungen av en Tynnereds spelare. Rickard blir liggande en liten stund men domaren blåser ej av. Så när Viken tar bollen ur Rickards famn för att slå en frispark han tror sig blivit tilldelad så blåser domaren för straffspark till Tynnered.

Svettigt för oss, det är ju svårt att leda med 3-1 men ännu svårare att leda med 3-2. Men vad var vi oroliga för? Rickard” Väggen” Paulsson står ju för oss. Med uppsträckta armar slänger han sig åt rätt håll och stöter bollen över kortlinjen!

Energiboost för Fröjdens och jag tror att vi smäller dit 4-1 innan Ali Khan vräker sig framför Viken som saxar ner han på oerhört graciöst vis och Tynnered tilldöms ännu en straffspark.

Men vad gör det när vi har Rickard ”Väggen” Paulsson i mål. Till denna straffspark har Tynnered en ny skytt. Han tar ca 10 m sats och går på kraft men ”Väggen” sträcker upp sina armar som mäter ca 1 meter i omkrets och stöter bort bollen. 2 straffräddningar i samma match, händer inte varje dag.

Halvlek.

Vi sparkar igång andra halvlek med att köra på som tidigare. Tynnered har svårt att komma upp i standard och målen börjar dugga tätt. Tyvärr så har jag väldigt dålig koll på tider och händelser i andra halvlek.

En sak som etsat sig fast i minnet är dock när Putte byter in sig själv i den 75:e minuten och placerar sig som innermitt. Där väljer han att skrika till sig bollen, ta en-två touch och sedan lossa iväg en häxpipa från ca 45 meter som målvakten inte kan göra annat än att titta på när den seglar in i mål.

Det jag kan säga utöver detta är att vi hade flera långa sekvenser med fint lir mellan varandra.

Matchen slutar i alla fall 9-2 till Fröjdens. Målskyttar blev: Mange 3, Naser 2, Sunken, Matsson, Filip & Putte.

Matchens långburk går till Rickard ”Väggen”Paulsson pga hans matchavgörande straffräddningar. Hade Tynnered fått in ett mål där tror jag det hade blivit en tuffare match.

Kortburk går till Filip”Flat”Andersson för en ärorik debut. 1 mål & 1 assist fick han med i protokollet men tillförde även mycket mer i matchen.

Slänger även med matchens Folköl som går till Mange. Grabben gjorde ju ändå hattrick och då tycker jag att man är värd ett personligt omnämnande.

Hela laget ska dock ha en eloge. Många trötta själar men det syntes inte under matchen. Gött lir!

I övrigt vill jag reservera mig för stavfel, faktafel, särskrivningar, osammanhängande meningar och eventuella klavertramp.